Benvinguda a tothom i convidada a la participació.

Homes per la Igualtat vol ser una referència i un punt de trobada per aquelles persones que cerquen créixer en el camí de la igualtat. I ho vol ser de manera especial per els homes que cercam els camins per a construir nous models de convivència igualitària. En la recerca de noves maneres de viure i entendre la masculinitat.
Homes per la Igualtat, pretén ser punt de trobada, espai de reflexió, d'aprenentatge, de diàleg. També de crítica i denúncia de tota mena de discriminació envers la dona: del menyspreu i de maltracte i violència.
Ens fa lliures i enriqueix com a homes tot camí de diàleg i de corresponsabilitat que afavoreixi el canvi igualitari.

Ens podeu trobar des del Blog, i també podeu contactar amb l'associació mitjançant el correu electrònic:

dissabte, 22 d’octubre de 2011

Violència de gènere: aturem-la!D’acord amb les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat,  enguany ja són 51 les dones mortes a mans dels seus marits o parelles sentimentals. I és més que probable que quan aquestes línies vegin la llum aquesta xifra s’hagi incrementat i hagi engrossit aquesta esgarrifosa llista a la qual, sota cap excusa o pretext, mai no ens hauríem d’acostumar.
I això, prou que ho sabem, no és sinó la punta de l’iceberg d’una escandalosa realitat que cada dia s’estén més i que afecta tota la societat: milers de dones viuen atemorides davant d’una contínua situació de terror físic i psicològic a les seves llars i al seu entorn més immediat. Al nostre país cada 12 minuts un home és detingut per violència de gènere. I els causants d’aquest mal, no ens cansarem de repetir-ho tantes vegades com sigui necessari, no són homes estranys a les víctimes: són els seus propis marits, noviis o companys els que les maltracten, sovint de manera sistemàtica i premeditada.
Tret de comptadíssimes excepcions, no són homes diferents, especials o malalts. Són homes comuns, ciutadans típics, en molts casos modèlics. Però en realitat són persones que basen la seva seguretat personal en valors com ara la imposició, l’agressivitat i un estatus de superioritat i privilegi respecte de la dona. Homes, en suma, incapaços d’adaptar-se als canvis que l’avanç cap a una societat igualitària està provocant.
I, ens agradi o no, aquesta violència és possible perquè la majoria dels homes mantenim encara certa tolerància cap a ella. Ja sigui per por, per egoisme, per rancúnia o per una malentesa solidaritat masculina, molts de nosaltres no feim prou per acabar amb la violència de gènere. La majoria, fins ara, ens hem limitat a contemplar des de la distància aquest gravíssim problema. No oblidem que cada gest, actitud o comentari pejoratiu i discriminatori contra les dones, augmenta la permissivitat i obre el camí cap a possibles maltractaments.
La política tampoc no és aliena a aquesta trista realitat. Mesures com ara la supressió del Ministeri d’Igualtat o, a aquí a casa nostra, l’eliminació de la Direcció Insular d’Igualtat del Consell Insular de Mallorca, no ajuden precisament a l’eradicació d’aquesta xacra social. Observam també amb preocupació la no presa en consideració pel Parlament de les Illes Balears d’una Llei d’igualtat tan urgent com necessària en els seus objectius bàsics, que no són altres que els de l’equiparament en drets de les dones en tots els àmbits i la seva protecció integral. Les polítiques d’igualtat no haurien de ser ni de dretes ni d’esquerres, s’haurien de crear i mantenir per justícia social.
No podem, per tant, continuar callats. El silenci ens fa còmplices. Avui més que mai, és la nostra responsabilitat actuar allà on es doni o es prepari l’horror. Per això volem fer una petició molt concreta a tots els homes: no mireu cap a un altre costat. No continueu tolerant en el vostre entorn cap situació de violència, sexisme o discriminació cap a les dones. Denunciau aquells casos que conegueu i ajudau, sense cap dubte, les víctimes. Feis-ho per elles, per descomptat, però feis-ho també per nosaltres.
El proper divendres 21 d’octubre tenim una bona ocasió per demostrar de quin costat estam. Simultàniament amb altres col·lectius d’homes sensibilitzats arreu de l’Estat durem a terme una “Roda d’Homes contra la Violència Masclista” a la qual, d’altra banda, s’hi poden afegir totes les persones que ho desitgin i que comparteixin aquest objectiu, tant si són homes com dones. Serà a la plaça de l’Olivar de Palma, a les 19.30 h. Us hi esperam a tots.
Miquel À. Lladó Ribas
President d’Homes per la Igualtat

Cap comentari:

Publica un comentari