Benvinguda a tothom i convidada a la participació.

Homes per la Igualtat vol ser una referència i un punt de trobada per aquelles persones que cerquen créixer en el camí de la igualtat. I ho vol ser de manera especial per els homes que cercam els camins per a construir nous models de convivència igualitària. En la recerca de noves maneres de viure i entendre la masculinitat.
Homes per la Igualtat, pretén ser punt de trobada, espai de reflexió, d'aprenentatge, de diàleg. També de crítica i denúncia de tota mena de discriminació envers la dona: del menyspreu i de maltracte i violència.
Ens fa lliures i enriqueix com a homes tot camí de diàleg i de corresponsabilitat que afavoreixi el canvi igualitari.

Ens podeu trobar des del Blog, i també podeu contactar amb l'associació mitjançant el correu electrònic:

dissabte, 22 d’octubre del 2011

RODA D’HOMES CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE 2011 MANIFEST



Amics, amigues,
Un any més ens hem reunit aquí per manifestar públicament el nostre rebuig contra la violència que molts homes segueixen exercint sobre les dones. D’acord amb les xifres facilitades pel Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat enguany ja són 51 les dones mortes a mans dels seus marits o parelles sentimentals.
I això, prou que ho sabem, no és sinó la punta de l’iceberg d’una escandalosa realitat que cada dia s’estén més i que afecta tota la societat: milers de dones viuen atemorides davant d’una contínua situació de terror físic i psicològic a les seves llars i al seu entorn més immediat. Al nostre país cada 12 minuts un home és detingut per violència de gènere. I els causants d’aquest mal, no ens cansarem de repetir-ho tantes vegades com sigui necessari, no són homes estranys a les víctimes: són els seus propis marits, noviis o companys els que les maltracten, sovint de manera sistemàtica i premeditada.
Tret de comptadíssimes excepcions, no són homes diferents, especials o malalts. Són homes comuns, ciutadans típics, en molts casos modèlics. Però en realitat són persones que basen la seva seguretat personal en valors com ara la imposició, l’agressivitat i un estatus de superioritat i privilegi respecte de la dona. Homes, en suma, incapaços d’adaptar-se als canvis que l’avanç cap a una societat igualitària està provocant. La violència de gènere, en suma, no és sinó l’expressió de la incapacitat d’alguns homes per relacionar-se en igualtat amb les dones i acceptar la seva llibertat en el mateix pla que ells. L’origen d’aquesta violència cal cercar-lo, doncs, en les característiques de la cultura masclista i en els efectes que produeix en la construcció de la personalitat masculina.
I aquesta violència és possible perquè la majoria dels homes mantenim encara certa tolerància cap a ella. Ja sigui per por, per egoisme, per rancúnia o per una malentesa solidaritat masculina, molts de nosaltres no feim prou per acabar amb la violència de gènere. La majoria, fins ara, ens hem limitat a contemplar des de la distància aquest gravíssim problema. No oblidem que cada gest, actitud o comentari pejoratiu i discriminatori contra les dones, augmenta la permissivitat i obre el camí cap a possibles maltractaments.
La política tampoc no és aliena a aquesta trista realitat. Mesures com ara la supressió del Ministeri d’Igualtat o, a aquí a casa nostra, l’eliminació de la Direcció Insular d’Igualtat del Consell Insular de Mallorca, no ajuden precisament a l’eradicació d’aquest gravíssim problema social. De la mateixa manera observam amb preocupació la no presa en consideració pel Parlament de les Illes Balears d’una Llei d’igualtat tan urgent com necessària en els seus objectius bàsics, que no són altres que els de l’equiparament en drets de les dones en tots els àmbits i la seva protecció social, jurídica i econòmica. Les polítiques d’igualtat no haurien de ser ni de dretes ni d’esquerres, s’haurien de crear i mantenir per justícia social.
No podem, per tant, continuar callats. Avui més que mai, és la nostra responsabilitat actuar allà on es doni o es prepari l’horror. Per això volem fer una petició molt concreta a tots els homes: no mireu cap a un altre costat. No continueu tolerant en el vostre entorn cap situació de violència, sexisme o discriminació cap a les dones. Denunciau aquells casos que conegueu i ajudau, sense cap dubte, les víctimes. Feis-ho per elles, per descomptat, però feis-ho també per nosaltres.

EL SILENCI ENS FA CÒMPLICES. VISQUEM SENSE VIOLÈNCIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada