Benvinguda a tothom i convidada a la participació.

Homes per la Igualtat vol ser una referència i un punt de trobada per aquelles persones que cerquen créixer en el camí de la igualtat. I ho vol ser de manera especial per els homes que cercam els camins per a construir nous models de convivència igualitària. En la recerca de noves maneres de viure i entendre la masculinitat.
Homes per la Igualtat, pretén ser punt de trobada, espai de reflexió, d'aprenentatge, de diàleg. També de crítica i denúncia de tota mena de discriminació envers la dona: del menyspreu i de maltracte i violència.
Ens fa lliures i enriqueix com a homes tot camí de diàleg i de corresponsabilitat que afavoreixi el canvi igualitari.

Ens podeu trobar des del Blog, i també podeu contactar amb l'associació mitjançant el correu electrònic:

dimecres, 23 de març de 2011

COMUNICAT SOBRE LA LLEI D'IGUALTAT ENTRE HOMES I DONES


Des del Lobby de Dones, Homes per la Igualtat i Creients i Feministes volem  fer pública la nostra crítica més  contundent amb el que ha succeït amb l’elaboració i tramitació de la Llei d’igualtat entre dones i homes.
El projecte de llei va ser aprovat pel Govern el mes de juny de 2010  i el seu contingut representa un avanç respecte de l’actual normativa per poder fer més real i efectiva la igualtat entre dones i homes, essent a més un text que havia estat sotmès a la valoració del distints col·lectius de dones de la nostra comunitat i que té l’informe favorable del Consell Econòmic i Social.
Dia 22 de març, al ple del Parlament, el Partit Popular, de forma inesperada, va votar en contra de la Llei quan durant tot el procés de tramitació parlamentària s’havia confiat amb la seva abstenció, que hagués permès aprovar-la.
Aquesta postura activa del grup parlamentari del Partit Popular ens decep profundament, ja que ens consta l’existència, dins aquest partit, de dones que sí creuen en la igualtat i la necessitat de dur a terme polítiques actives per fer-la possible. De les dones i els homes que eren ahir a la Cambra, en canvi, no podem dir el mateix. Han demostrat la gairebé nul·la importància que té per a ells i elles la situació de les dones i el benestar de la ciutadania en general.
La utilització de l’engany a la vida pública no es pot tolerar sota cap concepte, per la qual cosa reivindicam el valor de les paraules i el respecte als compromisos com a condició per millorar la nostra democràcia.
Per això des del Lobby de Dones, Homes per la Igualtat i Creients i Feministes anunciam que la nostra exigència d’una llei digna per a la igualtat entre dones i homes es manté intacta per a la propera legislatura.


Cap comentari:

Publica un comentari