Benvinguda a tothom i convidada a la participació.

Homes per la Igualtat vol ser una referència i un punt de trobada per aquelles persones que cerquen créixer en el camí de la igualtat. I ho vol ser de manera especial per els homes que cercam els camins per a construir nous models de convivència igualitària. En la recerca de noves maneres de viure i entendre la masculinitat.
Homes per la Igualtat, pretén ser punt de trobada, espai de reflexió, d'aprenentatge, de diàleg. També de crítica i denúncia de tota mena de discriminació envers la dona: del menyspreu i de maltracte i violència.
Ens fa lliures i enriqueix com a homes tot camí de diàleg i de corresponsabilitat que afavoreixi el canvi igualitari.

Ens podeu trobar des del Blog, i també podeu contactar amb l'associació mitjançant el correu electrònic:

dimarts, 17 de maig de 2011

NOTA EN RESPOSTA A LES PREGUNTES ALS PARTITS POLÌTICS. Homes per la Igualtat vol conèixer l’opinió de les formacions polítiques


ELS PARTITS DE LES BALEARS MOSTREN ESCÀS INTERÈS ENVERS LES QÜESTIONS RELACIONADES AMB LA IGUALTAT

Únicament dos partits, el PSIB-PSOE i la coalició formada per PSM-Iniciativa/Verds-Entesa per Mallorca, han respòs el qüestionari que Homes per la Igualtat va adreçar a les formacions polítiques que concorren a les properes eleccions del 22 de maig. Aquest qüestionari pretenia, entre altres coses, esbrinar quines eren les propostes de les distintes formacions en matèria d’igualtat i corresponsabilitat i contra la violència de gènere, d’una banda, i conèixer l’opinió entorn a la malaguanyada Llei d’igualtat de les Illes Balears, de l’altra.

Per al PSIB-PSOE una de les seves prioritats és “reforçar el nostre model productiu des d’un punt de vista de la igualtat i en el marc del pacte per la competitivitat, l’ocupació i la cohesió social. Afirmen així mateix que “apostar per la conciliació és apostar per l’Estat del Benestar, ja que fomenta l’ocupació de les dones i els seus drets socials”. Pel que fa a la lluita contra la violència masclista aquesta formació considera que “la coeducació, la prevenció a les escoles i una imatge pública de les dones i homes no esbiaixada” són les principals eines per combatre-la des de l’arrel.  Per últim prometen que, si guanyen les eleccions, la primera llei que aprovaran serà la Llei d'igualtat, “que malauradament no ha pogut ser aprovada per pressions de les ideologies més reaccionàries que han trobat ressò en el Partit Popular”, segons afirmen.

PSM-Iniciativa/Verds-Entesa aposta per “introduir la perspectiva de gènere en les polítiques d’urbanisme, medi ambient i habitatge, i educació”. Pel que fa a la violència masclista consideren que “la formació afectivosexual a tots els nivells d’ensenyament obligatori des de l’àmbit tutorial, l’impuls de mesures per aconseguir la vertadera coeducació i l’establiment d’ajuts econòmics i assistencials per a dones i les seves filles i fills víctimes de violència, amb independència de l’existència o no d’un procés judicial”, són les millors eines per a la seva eradicació. Pel que fa a la Llei d’igualtat, recorden que “som l’única Comunitat Autònoma que no té una llei d’igualtat pròpia que desenvolupi i millori la llei orgànica d’àmbit estatal”, a la vegada que assumeixen el compromís d’aprovar-la en la propera legislatura.

Des d’Homes per la Igualtat volem agrair a aquestes dues formacions polítiques la seva voluntat de fer de la nostra Comunitat Autònoma un lloc més igualitari i respectuós envers els drets de les dones, única passa per a la consecució d’una societat democràtica basada en el respecte a la integritat física i moral de la meitat de la població.

Ben cordialment,

HOMES PER LA IGUALTAT

Observació: Poden trobar el qüestionari a una entrada anterior al Blog.

Cap comentari:

Publica un comentari