Benvinguda a tothom i convidada a la participació.

Homes per la Igualtat vol ser una referència i un punt de trobada per aquelles persones que cerquen créixer en el camí de la igualtat. I ho vol ser de manera especial per els homes que cercam els camins per a construir nous models de convivència igualitària. En la recerca de noves maneres de viure i entendre la masculinitat.
Homes per la Igualtat, pretén ser punt de trobada, espai de reflexió, d'aprenentatge, de diàleg. També de crítica i denúncia de tota mena de discriminació envers la dona: del menyspreu i de maltracte i violència.
Ens fa lliures i enriqueix com a homes tot camí de diàleg i de corresponsabilitat que afavoreixi el canvi igualitari.

Ens podeu trobar des del Blog, i també podeu contactar amb l'associació mitjançant el correu electrònic:

divendres, 28 de gener de 2011

Quins són els nostres objectius?

 • Conscienciar la societat, especialment els homes, dels beneficis que comporta la igualtat de drets per a tothom.
 • Denunciar qualsevol forma de discriminació de la dona en la societat, especialment aquella que es produeix a través de la violència en qualsevol de les seves múltiples manifestacions.
 • Educar i formar en els valors de la igualtat per tal de garantir la convivència lliure i pacífica entre totes les persones.

1 comentari:

 1. A continuació podeu conèixer el text de la intervenció que es va llegir a la concentració en el passeig del Born a Palma, el 25 de novembre 2010, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.
  PROU DE VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

  Ens hem reunit aquí per pronunciar-nos públicament contra la violència que molts homes exerceixen sobre les dones. La violència de gènere és una escandalosa realitat que cada dia s’estén més i que afecta tota la societat.
  Les seves conseqüències, no car dir-ho, són terribles: milers de dones viuen atemorides davant d’una contínua situació de terror físic i psicològic a les seves llars i al seu entorn més immediat. Sorprenentment, els causants d’aquest mal no són homes estranys a les víctimes: són els seus propis marits, noviis o parelles els que les maltracten.
  No són homes diferents, especials o malalts. Són homes comuns, ciutadans típics, en molts casos modèlics, persones que basen la seva seguretat personal en valors com ara la imposició, l’agressivitat i un estatus de superioritat i privilegi respecte de la dona. Homes, en suma, incapaços d’adaptar-se als canvis que l’avanç cap a una societat igualitària està provocant.
  Tot i els avanços aconseguits, encara són molts els homes que mantenen certa tolerància cap a aquesta violència. Ja sigui per por, per egoisme, per rancúnia o per una malentesa solidaritat masculina, el cas és que molts de nosaltres no fem prou per acabar amb la violència de gènere. La majoria, fins ara, ens hem limitat a contemplar des de la distància aquest gravíssim problema. No oblidem que cada gest, actitud o comentari pejoratiu i discriminatori contra les dones, augmenta la permissivitat i obre el camí cap als maltractaments.
  No podem continuar estant callats. EL SILENCI ENS FA CÒMPLICES. Avui, en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, volem fer una petició especial a tots els homes: no mireu cap a un altre costat. No continueu tolerant en el vostre entorn cap situació de violència, sexisme o discriminació cap a les dones. Denuncieu aquells casos que conegueu i ajudau, sense cap dubte, les víctimes. Feis-ho per elles, i feis-ho també per nosaltres.

  VISQUEM SENSE VIOLÈNCIA

  ResponSuprimeix